Create Content

Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

AnchorTopTop

Table of Contents
stylenone
printablefalse
Image AddedImage Added

Omhoog

3.4 De vacuümpomp

 

Vacuümaggregaat.
De elektromotor en de vacuümpomp van een melkmachine samen noemen we het vacuümaggregaat. De elektromotor drijft de vacuümpomp aan. De vacuümpomp wekt het vacuüm op en via een stelsel van leidingen kan de melker op de gewenste plaats over dit vacuüm beschikken.

De vacuümpomp.
De vacuümpomp pompt de lucht uit de leidingen en andere onderdelen van de melkmachine. Op verschillende plaatsen van de melkmachine stroomt echter ook weer lucht naar binnen, bijvoorbeeld via de regulateur, de melkklauw en tijdens het aansluiten. Omdat de vacuümpomp sneller lucht uit de melkinstallatie haalt, dan dat er via de verschillende onderdelen weer instroomt, ontstaat er een onderdruk (vacuüm).

...

De frequentieregelaar wordt vooral gebruikt bij grotere vacuümpompen of installaties. Bij het reinigen wordt wel met maximaal aantal toeren gewerkt om een flinke turbulentie van het reinigingswater te krijgen. De frequentierelaar kan niet in combinatie met een waterringpomp toegepast worden.

 

Divbox
stylebackground:#ffffe0; border="1"

Verdiepingslesstof

Een frequentieregelaar past zowel de frequentie als de spanning aan terwijl het koppel (zeg maar de kracht) gelijk blijft.

...

Omhoog

3.4.1 Schoepenpomp

SchoepenpompDe schoepenpomp kenmerkt zich door een liggend pomphuis, waarin een rotor met schoepen is geplaatst. De rotor is niet in het middelpunt van het pomphuis geplaatst. Doordat de schoepen door de centrifugaalkracht tegen de binnenkant van het pomphuis glijden, moet het systeem gesmeerd worden met olie. Vacuümpompen met metalen of kunststof schotten moeten met olie worden gesmeerd. Dit kan op twee manieren, namelijk met verbruiks- of gebruikssmering

...

Veel gebruikte vacuümhoogtes zijn in de volgende tabel weergegeven. 

 

...

stylebackground: white

...

Omhoog

3.7 Vacuümregulateur

...